News

Festiwal Hot&Sweet w Manufakturze. To feria słodko-ostrych smaków

Od kilku lat sierpień w Manufakturze to prawdziwa uczta dla łódzkich smakoszy. To za sprawą autorskiego festiwalu kulinarnego Hot&Sweet. Kilkanaście restauracji z rynku przygotowało specjalne dania na słodko i na ostro. Czym w tegorocznej edycji zaskoczą szefowie kuchni?

fot. mat. pras.
Propozycja restauracji Zielona na rynku Manufaktury
5
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.
fot. mat. pras.

(5)

Od niedzieli, 14 sierpnia, Manufaktura zaprasza gości głodnych nowych smaków na festiwal kulinarny Hot&Sweet. 12 restauracji, znajdujących się na dziedzińcu centrum handlowego, przygotowało autorskie dania o słodko-ostrym smaku. Można ich spróbować do 31 sierpnia (każdego dnia z wyłączeniem piątków i sobót).

Lista restauracji w Manufakturze biorących udział w festiwalu:

Pizzeria 105-tka
Frotin’s Pizza Spice 45 cm: owoce, żurawina, mozzarella, szynka, salami, papryka, kukurydza, sos tabasco
Cena: 55 zł

Al Dente Pasta & Bąble Bar
Spaghetti Aglio e Olio z oliwą, czosnkiem, chili, natką pietruszki i krewetkami
Cena: 36 zł

Czekoladowy wulkan z nadzieniem z cytrynowym kremem, miętą i truskawkami
Cena: 25 zł

Bawełna
Spicy Shrimp Pasta – makaron tagliatelle w kremowym sosie pomidorowym na bazie pomidorów pelati i białego wina podawany z krewetkami, pomidorami oraz nitkami chilli
Cena: 49 zł

Sweet Berry Cheesecake – sernik jagodowy z ricotty na kruchym owsianym spodzie, podawany ze świeżymi owocami i śmietankową polewą
Cena: 28 zł

Ganesh
Non Veg Thali – ryż, skrzydełko w ostrym sosie curry, mielona baranina z groszkiem w sosie masala, sałatka z piklowaną cebulką i raita
Cena: 49 zł

Thali – ryż, dal (soczewica z cukinią), szpinak z warzywami, sałatka z piklowaną cebulką i raita
Cena: 44 zł

Gajar ka halva – deser z marchwi i bakalii
Cena: 28 zł

Kaukaz
Udka z grilla na ostro podawane z grillowanymi warzywami w sosie sojowym i ziemniaczkami
Cena: 59 zł

Pelmeni na słodko z twarogiem, malinami i wiśniami, podawane z sosem truskawkowym
Cena: 45 zł

La Vende
Tagliatelle z krewetkami i chorizo w sosie rozmarynowym
Cena: 48 zł

Pudding chia na mleku kokosowym 21 zł

Rajskie Jadło
De volaille z chilli i mozzarellą podany na puree maślanym
Cena: 34 zł

De volaille z oscypkiem i żurawiną podany na puree maślanym
Cena: 34 zł

Szpulka
„King Bruce Lee” – makaron z kurczakiem w panko w sosie sriracha sweet chili z dodatkiem sezamu
Cena: 37 zł

Tajska Hot Spoon
Kurczak z woka z tajską bazylią i zieloną fasolką
Cena: 48,50 zł

Czekoladowy kokos wypełniony musem kokosowym, mango i marakują
Cena: 25 zł

Tawerna Pepe Verde
Tarta Sable z kremowym cytrynowym nadzieniem, cytrynowym żelem, oblana czekoladowym ganache z syczuańską papryczką
Cena: 25,50 zł

Whiskey In The Jar
Philly Cheese Burger – kanapka z wołowiną z serem, czerwoną papryką, sosem BBQ, jalapeno, czosnkiem, cebulą i rukolą podawana w czarnej bułce
Cena: 49,90 zł

Teriyaki Burger – soczysta wołowina z serem blue, gruszką, sosem teriyaki, sałatą, roszponką i pomidorem
Cena: 49,90 zł

Zielona
Pieczone faszerowane pomidory z pikantnym jackfruitem i jalapeno
Cena: 36 zł

Śliwki w czerwonym winie z musem czekoladowym, kokosem, bitą śmietaną i likierem amaretto (wegański)
Cena: 28 zł

Śliwkowe crumble z cynamonem i lodami waniliowymi (wegetariański)
Cena: 28 zł

    Polecane aktualności

    No news available.
    Kontakt