News

Wiosenny Festiwal Azjatycki przy Piotrkowskiej 217 już w ten weekend. Co na nim zjemy?

Dymiące stragany z wietnamską zupą pho, smażonym makaronem czy indyjską aromatyczną pakorą to codzienność w krajach Azji. Już w ten weekend (30 kwietnia–1 maja) łodzianie będą mogli wyruszyć w daleką podróż bez opuszczania miasta, a to dzięki Festiwalowi Azjatyckiemu przy Piotrkowskiej 217.

fot. Envato Elements
Wiosenny Festiwal Azjatycki przy Piotrkowskiej 217 to świetna opcja na spędzenie weekendu.

Podczas wydarzenia goście będą mogli spróbować azjatyckich smaków, odkryć nieznane dotąd połączenia charakterystycznych dla kuchni azjatyckiej składników oraz zaczerpnąć inspiracje do gotowania we własnym domu.

Będzie marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, makaron pad thai i wietnamskie kanapki banh mi. To jednak nie wszystko, nie zabraknie również japońskich słodyczy oraz dań kuchni koreańskiej i malezyjskiej. 

Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny. Impreza w sobotę rozpocznie się o godz. 12:00 i potrwa do 20:00, a w niedzielę zacznie się o godz. 12:00 i skończy o 18:00.

    Polecane aktualności

    No news available.
    Kontakt