Zakres dat
Rezultatów: 28

Aktualności: Łodzianizmy. Jak inaczej mówi się na „zimne nóżki”? Nie każdy zna tę nazwę!
Aktualności
przystawkę zimne nóżki, czyli drygle, znane także w knajpach jako „meduza”. Na ciepło, po łódzku, duszone podroby dudy i dudki, podane z dusichą, czyli ugotowanymi ziemniakami, rozgniecionymi z mąką drewnianą więcej

Wydarzenia: Rodzinne warsztaty śniadaniowe
Wydarzenia
kuchni. A przygotujemy: Crumble (kruszonka) z truskawkami i rabarbarem Placki z sera ricotta z duszonymi pomidorami i chrupiącą orzechową posypką I grupa - start: godz. 11:00 II grupa - start: godz. 13:00 więcej
Aktualności: Pyzy, pampuchy czy kluski na parze? W Łodzi występowały niemal wszystkie ich odmiany!
Aktualności
danie, np. okraszone stopioną słoniną, serwowane z zasmażaną kapustą lub jako dodatek do sosów i duszonego mięsa. Często są przygotowywane z farszem mięsnym, twarogowym lub grzybowym. Potrawami z kategorii więcej

Wydarzenia: Obrona przed napastnikiem atakującym od tyłu z Eliną Tonevą w Fuzji
Wydarzenia
warsztatach omówimy i przećwiczymy techniki obrony przed takimi sytuacjami, w tym: pchnięcia, uderzenia, duszenia czy chwytania za włosy. Trening jest zalecany dla młodzieży i osób dorosłych, niezależnie od poziomu więcej
Aktualności: Świąteczne menu w restauracjach w Łodzi. Trzy propozycje dla wybrednych łasuchów
Aktualności
czerwony z uszkami z farszem z gęsiny. Wśród dań głównych na uwagę zasługują knedle ze śliwkami i wolno duszoną wołowiną z zasmażaną słodką kapustą. więcej
Aktualności: Jesień w restauracjach w Łodzi. Jakie nowe, sezonowe dania znajdziesz w menu?
Aktualności
pieczonego buraka i orzechów włoskich. Na deser jesienny cymes. To danie kuchni żydowskiej złożone z duszonej marchwi, gruszek, śliwek, fig i rodzynek. Polecamy wersję na ciepło. więcej

Wydarzenia: Festiwal Pierogów Świata
Wydarzenia
chorizo czy świeże warzywa. Korea może poszczycić się pierogami mandu najczęściej przyrządzanymi z duszoną wołowiną i pikantną kapustą kimchi. Najpopularniejsze pierogi Gruzińskie to chinkali, świeżo wyrabiane więcej

Aktualności: Wiosenny Restaurant Week nadchodzi. Restauracje w Łodzi zachęcają do rezerwacji stolików
Aktualności
nych kolacjach. Czego możemy się spodziewać? W menu między innymi czeka golonka wieprzowa długo duszona w cydrze na purée z czerwonej fasoli z wędzonką, sałatą z kwaśną śmietaną i rzodkiewkami (Taki Pan więcej

Wydarzenia: Bye Bye Bikini | festiwal kulinarny w Manufakturze
Wydarzenia
w ramach Bye Bye Bikini goście spróbują łódzkiej W-Z, czyli zapiekanki ziemniaczanej z wołowiną duszoną w czerwonym winie z roszponką i parmezanem, a na deser zamówić można obłędny, bardzo instagramowy więcej

Wydarzenia: Night Fever Dinner Show by Agustin Egurrola w Manuarte
Wydarzenia
naszego Szefa Kuchni (do wyboru także w opcji VEGE): PRZYSTAWKA: EMPANADAS – pierożki z ciasta z duszonymi pieczarkami i oliwą truflą, chimichurri, puree z avocado, salsa pomidorowa DANIE GŁÓWNE: CORDERO więcej