Zakres dat
Rezultatów: 28

Wydarzenia: Festiwal Pierogów Świata
Wydarzenia
chorizo czy świeże warzywa. Korea może poszczycić się pierogami mandu najczęściej przyrządzanymi z duszoną wołowiną i pikantną kapustą kimchi. Najpopularniejsze pierogi Gruzińskie to chinkali, świeżo wyrabiane więcej

Aktualności: Alpejski Weekend na Piotrkowskiej. Stoliki na zewnątrz i zimowe specjały
Aktualności
Gulasz mięsny: rozgrzewający, zimowy gulasz wieprzowy z pieczonymi warzywami, jałowcem i rozmarynem, duszony w czerwonym winie, podany ze świeżo wypiekanym chlebkiem drożdżowym z czarnuszką (300g) – 32 zł Gulasz [...] rozgrzewający, zimowy gulasz z pieczonych warzyw z karmelizowaną kiszoną kapustą, jałowcem i rozmarynem, duszony w czerwonym winie, podany ze świeżo wypiekanym chlebkiem drożdżowym z orzechami włoskimi (300g) 32 więcej

Aktualności: Łodzianizmy. Jak inaczej mówi się na „zimne nóżki”? Nie każdy zna tę nazwę!
Aktualności
przystawkę zimne nóżki, czyli drygle, znane także w knajpach jako „meduza”. Na ciepło, po łódzku, duszone podroby dudy i dudki, podane z dusichą, czyli ugotowanymi ziemniakami, rozgniecionymi z mąką drewnianą więcej

Aktualności: Wiosenny Restaurant Week nadchodzi. Restauracje w Łodzi zachęcają do rezerwacji stolików
Aktualności
nych kolacjach. Czego możemy się spodziewać? W menu między innymi czeka golonka wieprzowa długo duszona w cydrze na purée z czerwonej fasoli z wędzonką, sałatą z kwaśną śmietaną i rzodkiewkami (Taki Pan więcej

Aktualności: Walka o zdrowie łodzian
Aktualności
łodzianom. Teraz wydłużenie terminu na wymianę pieców spowoduje, że będziemy o kolejne lata dłużej dusić się smogiem. Najistotniejsze są programy osłonowe z których mieszkańcy mogliby korzystać. Niestety więcej
Aktualności: Festiwal Pierogów Świata na Piotrkowskiej 217. Które okażą się najlepsze?
Aktualności
chorizo czy świeże warzywa. Korea może poszczycić się pierogami mandu, najczęściej przyrządzanymi z duszoną wołowiną i pikantną kapustą kimchi. Najpopularniejsze pierogi gruzińskie to chinkali, świeżo wyrabiane więcej

Wydarzenia: Jemy w Łodzi Burger Fest
Wydarzenia
Dowóz: tylko na miejscu Burger z pastrami: pastrami własnej produkcji, marynowana cebula, pieczarki duszone w maśle, sos majonezowo-pomarańczowy, zielony ogórek z miętą, rukola, ser cheddar, marynowana chipotle [...] pita, autorski sos majonezowy z mango i jalapeno, 200 g wołowiny, sałata lodowa, pomidory, warzywa duszone w piwie Corona (pieczarka, cebula, papryka, chili, czosnek), nachosy serowe, pikantne guacamole. więcej
Aktualności: Jesień w restauracjach w Łodzi. Jakie nowe, sezonowe dania znajdziesz w menu?
Aktualności
pieczonego buraka i orzechów włoskich. Na deser jesienny cymes. To danie kuchni żydowskiej złożone z duszonej marchwi, gruszek, śliwek, fig i rodzynek. Polecamy wersję na ciepło. więcej
Aktualności: Gęsi pipek. Czym był w dawnej łódzkiej kuchni? [ŁODZIANIZM]
Aktualności
Znane są dwie wersje tej potrawy. W Galicji były to gęsie żołądki duszone w oleju lub gęsim smalcu z cebulą i czosnkiem, z czego powstawał pożywny gulasz. Z kolei na terenie byłego zaboru rosyjskiego w więcej
Aktualności: Świąteczne menu w restauracjach w Łodzi. Trzy propozycje dla wybrednych łasuchów
Aktualności
czerwony z uszkami z farszem z gęsiny. Wśród dań głównych na uwagę zasługują knedle ze śliwkami i wolno duszoną wołowiną z zasmażaną słodką kapustą. więcej