Zakres dat
Rezultatów: 28

Wydarzenia: Festiwal Dobrego Smaku. Smakujemy Niepodległość
Wydarzenia
włoskimi. Cena: 35 zł Restauracja u Kretchmera, Hotel Tobaco, Łódź, ul. Kopernika 64 Gęsie żołądki duszone w warzywach, smażona w głębokim maśle kasza manna, gruszka zapiekana kruszonką rozmarynową Cena: więcej
Aktualności: Ramenownia przy Piotrkowskiej obchodzi czwarte urodziny. Smaczne atrakcje!
Aktualności
serwować tacosy z żebrem wołowymi i świeżą sałatką z mango i ogórka lub z chasu, czyli japońskim duszonym boczkiem, piklowanymi ogórkami i marchewkami. Powróci również oryginalny ramen birria tonkotsu, więcej
Aktualności: Świąteczne menu w restauracjach w Łodzi. Trzy propozycje dla wybrednych łasuchów
Aktualności
czerwony z uszkami z farszem z gęsiny. Wśród dań głównych na uwagę zasługują knedle ze śliwkami i wolno duszoną wołowiną z zasmażaną słodką kapustą. więcej
Aktualności: Jesień w restauracjach w Łodzi. Jakie nowe, sezonowe dania znajdziesz w menu?
Aktualności
pieczonego buraka i orzechów włoskich. Na deser jesienny cymes. To danie kuchni żydowskiej złożone z duszonej marchwi, gruszek, śliwek, fig i rodzynek. Polecamy wersję na ciepło. więcej

Wydarzenia: Warsztaty: Paryski brunch
Wydarzenia
jajkiem sadzonym z zieloną sałatką z dressingiem cydrowym i jabłkiem mini-quiche z wędzonym łososiem, duszonym w winie porem i czarnym kawiorem bułeczki typu brioche z pate z kurzych wątróbek i konfiturą z czerwonej więcej

Wydarzenia: Warsztaty: Kuchnia żydowska
Wydarzenia
Menu: Cebularze z makiem Rosół rybny z pulpecikami z karpia i macy Gęsie pipki (duszone gęsie żołądki) z kuglem ziemniaczanym Czulent wołowy z fasolą I kaszą jęczmienną Cymes z marchewki z bakaliami Makagiki więcej

Wydarzenia: Rodzinne warsztaty śniadaniowe
Wydarzenia
kuchni. A przygotujemy: Crumble (kruszonka) z truskawkami i rabarbarem Placki z sera ricotta z duszonymi pomidorami i chrupiącą orzechową posypką I grupa - start: godz. 11:00 II grupa - start: godz. 13:00 więcej

Wydarzenia: Jemy w Łodzi Burger Fest
Wydarzenia
Dowóz: tylko na miejscu Burger z pastrami: pastrami własnej produkcji, marynowana cebula, pieczarki duszone w maśle, sos majonezowo-pomarańczowy, zielony ogórek z miętą, rukola, ser cheddar, marynowana chipotle [...] pita, autorski sos majonezowy z mango i jalapeno, 200 g wołowiny, sałata lodowa, pomidory, warzywa duszone w piwie Corona (pieczarka, cebula, papryka, chili, czosnek), nachosy serowe, pikantne guacamole. więcej