Zbliża się jesienny Fine Dining Week. Sprawdź, co przygotowały restauracje w Łodzi

Najlepsi szefowie kuchni łódzkiej sceny kulinarnej zapraszają na pięciodaniowe doświadczenie, podczas którego goście poczują się jak w znakomitych restauracjach znanych na całym świecie. Już teraz warto zarezerwować miejsca na festiwal Fine Dining Week, który odbędzie się w dniach 17 listopada-5 grudnia.

fot. mat. pras. festiwalu
Rozsmakuj się w Fine Dining Week
6 zdjęć
fot. mat. pras. festiwalu
fot. mat. pras. festiwalu
fot. mat. pras. festiwalu
fot. mat. pras. festiwalu
fot. mat. pras. festiwalu
ZOBACZ
ZDJĘCIA (6)

W tegorocznej edycji Fine Dining Week wezmą udział restauracje, które najwyższy poziom kulinarny reprezentują każdego dnia. To zarówno lokale oceniane jako ekskluzywne, jak i te najciekawsze wśród postrzeganych jako codzienne.

Co składa się na ideę wydarzenia? Autorskie receptury, wyjątkowe momenty i celebracja posiłków. – Fine Dining to nie tylko dania na talerzu, ale również przeżycia im towarzyszące. Wszystko jest ze sobą spójne, tworząc integralne doświadczenie. To ukoronowanie pracy każdego szefa kuchni, ponieważ serwuje on gościom to, co ma najlepsze do zaoferowania – wyjaśnia Milena Kaszuba-Janus z pisma „Nowości Gastronomiczne”.

Festiwalowa propozycja dania głównego QualeRestaurant

Najwybitniejsi szefowie kuchni zaserwują gościom autorskie pięciodaniowe menu spoza karty, w specjalnej festiwalowej cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu). Każdy z nich nadaje swojej twórczości kulinarnej niepowtarzalny, artystyczny wyraz. Wyjątkowość każdego doświadczenia powoduje, że wybór jednej restauracji nie należy do najłatwiejszych. Do każdego posiłku goście otrzymają festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tys. gości! Czy będziesz jednym z nich? Warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych, nie tylko w Łodzi. Pełna lista restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl.

ZOBACZ TAKŻE

Polecane aktualności

Pamięci lotnika-bohatera. 84. rocznica bitwy o Anglię.

Katarzyna Zielińska / Oddział Dziedzictwa Łodzi

10 lipca 1940 r. rozpoczęła się trwająca kilka miesięcy bitwa o Anglię. W Łodzi upamiętniono… więcej

100-lecie powołania Świętej Faustyny, patronki Łodzi. W parku „Wenecja” zorganizowano jubileuszową zabawę

Tomasz Walczak / BRP

29 czerwca 1924 roku podczas jednej z zabaw plenerowych w ówczesnym parku Wenecja w Łodzi Helena… więcej

Czwartki na Wesoło

Robert Kowalczyk / MOPS

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi serdecznie zaprasza dzieci wraz z opiekunami na… więcej

Łódź poprzez wieki. Już niebawem premiera III tomu monografii naszego miasta

Tomasz Walczak / BRP

20 czerwca na rynku wydawniczym ukaże się III tom monografii Łodzi „Łódź poprzez wieki. Historia… więcej

"Uciekli do Mandżurii". W pasażu Schillera stanęła wystawa poświęcona Zbrodni Katyńskiej

Tomasz Walczak / BRP

Do 28 czerwca w pasażu Schillera będzie można obejrzeć wystawę „Uciekli do Mandżurii”, której celem… więcej

Kontakt