Restaurant Week w Łodzi. Rusza jesienna edycja festiwalu kulinarnego

„Food must go on” to hasło jesiennej edycji Restaurant Week. Ogólnopolski festiwal kulinarny zawitał ponownie do Łodzi – szefowie kuchni z ponad 20 restauracji przygotowali wyjątkowe trzydaniowe menu, dostępne tylko w dniach 8–26.09.

fot. Restaurant Week
Jakie menu tym razem przygotowali szefowie kuchni łódzkich restauracji?
3 zdjęcia
fot. Restaurant Week
fot. Restaurant Week
fot. Restaurant Week
ZOBACZ
ZDJĘCIA (3)

Festiwal będzie kulinarnym świętem dla wszystkich osób, które lubią odkrywać oryginalne smaki oraz odwiedzać zarówno znane, jak i nowe restauracje. Dla uczestników przygotowano dania kuchni mięsnej, rybnej oraz jarskiej. Każdy zestaw składa się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej cenie 59 zł. 

— Zapraszamy gości z całej Polski na największe wydarzenie kulinarne. Restauracje, które przetrwały dotychczasowe lockdowny, włożyły ogromny wysiłek w ponowne przyjęcie klientów. Niech skala odkrywania i wspierania restauracji będzie ponownie rekordowa — mówi Maciej Żakowski, jeden z organizatorów festiwalu.

Karmelizowany brzuch wieprzowy z maślanym purée oraz botwinką to propozycja restauracji Taki Pan Pstrąg

Wydarzenie ma zasięg ogólnopolski, dzięki czemu jego uczestnicy nie tylko wesprą restauracje w ich bieżącej działalności, ale pozwolą im również zebrać środki na wypadek kolejnego zamknięcia. To jedno z wielu działań RestaurantClub, organizatora festiwalu na rzecz ocalenia restauracji lokalnych.

Gołąbek z soczewicy na purée z kalafiora z sosem beurre blanc z restauracji Bagatela

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl oraz na stronie www.restaurantweek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.

ZOBACZ TAKŻE

Polecane aktualności

Łódź poprzez wieki. Już niebawem premiera III tomu monografii naszego miasta

Tomasz Walczak / BRP

20 czerwca na rynku wydawniczym ukaże się III tom monografii Łodzi „Łódź poprzez wieki. Historia… więcej

"Uciekli do Mandżurii". W pasażu Schillera stanęła wystawa poświęcona Zbrodni Katyńskiej

Tomasz Walczak / BRP

Do 28 czerwca w pasażu Schillera będzie można obejrzeć wystawę „Uciekli do Mandżurii”, której celem… więcej

Wiwat Bractwu Kurkowemu! 200 lat najstarszej organizacji społecznej w Łodzi.

Patryk Wacławiak / BAM

W 2024 roku Łódzkie Towarzystwo Strzeleckie „Bractwo Kurkowe” obchodzi wyjątkowy jubileusz –… więcej

Warsztaty Twinning Learning Programme w Warszawie

MM / KS

Celem programu Miast Bliźniaczych jest pomoc miastom we wzajemnym uczeniu się i powielaniu… więcej

Piknik na Fali na zakończenie 10 Łódzkich Senioraliów

Katarzyna Jarosińska / Oddział ds. Polityki Senioralnej i Zdrowotnej

W ramach tegorocznej jubileuszowej edycji Łódzkich Senioraliów w dniu 24 maja w godz. 11:00 - 14:00… więcej

Kontakt