Po raz kolejny na rynku Manufaktury rozstawi się barwny, tradycyjny i głośny targ włoski. Na fanów kuchni śródziemnomorskiej będzie czekać między innymi, ponad 50 rodzajów makaronów, oryginalne włoskie sery, sycylijskie oliwy z oliwek, a także takie rarytasy jak makaron migdałowy o smaku bananowym, karczochy z Apulii, anchois, czy sól z czarnej trufli. Smakosze kupią też produkty, bez których trudno wyobrazić sobie włoskie gotowanie: parmezan, oryginalną mozzarellę i ricottę. Podczas jarmarku będzie można także spróbować oryginalnej szynki parmeńskiej oraz innych, mniej oczywistych produktów z Italii: serów o smaku wina i piwa, a także bresaoli, specku i pancette. Na jarmarku znajdą coś dla siebie również wielbiciele słodyczy. Będą m.in. włoskie precelki taralli, nugat torrone, a także tradycyjne desery. Wszystkie te smaki przeniosą was do słonecznej Italii i na długo pozwolą zachować to wspomnienie.
Na wszystkich tych którzy wybiorą się na jarmark Fiere del Gusto&buon Gusto będą czekać także gotowe włoskie dania. Między innymi: kanapki z mozzarellą i toskańskimi wędlinami, a także makarony z oliwą z Sycylii i sosami. Nie zabraknie też tradycyjnego mocnego włoskiego espresso. Włoski jarmark na rynku Manufaktury potrwa do niedzieli 6 maja.
Czas i miejsce:
26 kwietnia (czwartek) - 6 maja (niedziela) 2018
w godzinach otwarcia placówki
CH Manufaktura
91-071 Łódź, ul. Karskiego 5
tel. +48 (42) 664 92 89
e-mail: informacja@manufaktura.com
http://www.manufaktura.com/