Zakres dat
Rezultatów: 487
Wydarzenia: Pieczemy domowe ciasta i torty
Wydarzenia
Menu: - Krem bavarois na spodzie biszkoptowym - Sable breton z kremem na bazie twarogu - Kruche ciasto z kremem waniliowym i bezą włoską Miejsce: Book&Cook, Piotrkowska 138/140 Czas trwania: około 4 h więcej
Aktualności: TOP 5 restauracji na Księżym Młynie. Gdzie warto zjeść?
Aktualności
migdałowym z owocami). Od godz. 13:00 dostępne jest menu popołudniowe z przystawkami i daniami głównymi. Pssst! Jesienne nowości właśnie pojawiły się w menu. Tapas i wino w klimatycznym ogrodzie Winoteka to [...] najlepszych trunków południowoamerykańskich i europejskich — mówi Dorota Dąbrowska, właścicielka. Menu będzie się zmieniało w zależności od pory roku, dlatego już niebawem goście mogą spodziewać się jesiennych [...] – knedliki z gulaszem, smażony ser, utopenec (kiełbasa nadziana piklami) lub knedle ze śliwkami. W menu nie zabraknie również dań sezonowych, jak chłodnik ogórkowy, ravioli ze szparagami, sernika dyniowego więcej
Wydarzenia: Finał "Smacznie, zdrowo, kolorowo" w Manufakturze
Wydarzenia
dotychczas organizowanym w murach szkoły, dwuosobowe, rodzinne drużyny przygotowują potrawy z obiadowego menu: przystawkę, zupę, danie główne oraz deser. Akcja się rozrasta – tym razem finał zaplanowano w środę [...] Jadło o godz. 12. Dzieci wraz z rodzicami czy dziadkami, będą gotować pełne, trzydaniowe obiadowe menu. Mikołaj Rey jako kulinarne guru i osoba, która ceni kulinarne talenty u dzieci będzie nadzorować więcej
Wydarzenia: Dancing Queen - Sylwester 2024/2025 w Kręgielni Król Kul
Wydarzenia
pysznie zaplanowanym menu. O północy standardowo witamy Nowy Rok lampką szampana! DODATKOWA ATRAKCJA - FOTOBUDKA 360 Żegnamy Stary Rok już od godziny 21:00, witając Nowy do 3:00! Menu gastronomiczne zawiera: więcej
Aktualności: „Nowe Smaki” – festiwal kulinarny w Monopolis. Inne wersje znanych dań
Aktualności
szefów kuchni, które zawitają w kartach lokali jedynie na czas trwania festiwalu. Każde festiwalowe menu składa się z przystawki, dania głównego oraz deseru – w cenie od 59 zł do 89 zł (zależy od restauracji) [...] Rywalizować mogą też festiwalowi goście. Każdy, kto napisze krótką recenzję wybranego festiwalowego menu, weźmie udział w konkursie, w którym do wygrania są m.in. dwie wycieczki do kulinarnych stolic Europy: więcej
Aktualności: Coffee Break - nowa kawiarnia otworzyła się przy ul. Piotrkowskiej
Aktualności
aromatyczne espresso, americano czy flat white. Nie tylko kawa Poza ofertą dla wielbicieli małej czarnej w menu znalazły się także przekąski i słodkości. Na bardziej głodnych czekają przygotowywane na miejscu sandwiche [...] każda piąta kawa jest darmowa. Mimo że działa od niedawna, Coffee Break planuje już kolejne pozycje w menu. Z czasem do oferty mają dołączyć świeżo wyciskane soki, a od sezonu wiosennego także lody. Kawiarnia więcej
Aktualności: Cidreria to pierwsza pijalnia cydrów w Łodzi. Spróbuj koniecznie ze świeżymi ostrygami!
Aktualności
cydr dostępny jest także półwytrawny. Napoje są produkowane specjalnie dla Cidrerii w Ukrainie. W menu znajdziemy świeże ostrygi, ale również i hot dogi. Cydru można próbować na miejscu lub w letnim ogródku więcej
Aktualności: W drogę CAFE przy dworcu Łódź Kaliska. Szybki przystanek na kawę i pożywne śniadanie
Aktualności
bliską i daleką, warto wpaść do nich na szybkie (ale zdrowe i smaczne) śniadanie. Co znajdziemy w menu? Serwują tam gorącą kawę z łódzkiej palarni Jaga Cafe oraz kanapki, tortille, bajgle, sałatki i słodkie więcej
Aktualności: Fundacja Przyjaciele Świata. 200 tys. zł dla placówek z Łodzi zebrano podczas kolacji charytatywnej
Aktualności
odbyła się kolejny raz na sali hotelu Vienna House Andel’s Łódź, gdzie kolację według autorskiego menu zaserwował gościom Andrzej Polan. W inicjatywę zaangażowała się także Małgorzata Ohme, która poprowadziła więcej
Aktualności: Caffe przy ulicy. To oni stoją za sukcesem łódzkich śniadaniowni. Poznaj Rafała i Agnieszkę Winterów
Aktualności
dzielnice. Nigdy nie precyzowaliśmy, że to lokal wyłącznie dla miejscowych. A jak powstało obecne menu? Menu nauczyliśmy się tak naprawdę tworzyć dzięki naszym gościom. Na początku mieliśmy sześć pozycji [...] jeść, a my po prostu ich słuchaliśmy i szykowaliśmy to, co lubią. Można powiedzieć, że uszyli nam menu na miarę. Bardzo pomogły w tym też „śniadania tygodnia", w wyborze których goście biorą czynny udział więcej

